Nový okruh MDR Sachsen-Anhalt extra odstartoval v DAB+

16. prosinec 2022

Německý veřejnoprávní rozhlas MDR spustil nový tematický okruh určený pro spolkovou zemi Sasko-Anhaltsko. Jeho role je stejná jako v případě programu MDR Sachsen extra. Určen je při příležitosti speciálních událostí a přenosů. Na české území zasahuje přeshraničně z několika vysílačů fungujících na kanálu 6B.

MDR Sachsen-Anhalt extra se využívá především k vysílání událostí a sportovních přenosů ze spolkové země Sasko-Anhaltsko. V nadcházejícím roce se mohou posluchači těšit na fotbalové zápasy 1. FC Magdeburg a Hallesches FC, které budou moci sledovat v plné délce na svém digitálním rádiu DAB+. 23. prosince bude MDR Sachsen-Anhalt extra od 18:00 vysílat vánoční koledy ze stadionu v Magdeburgu.

DAB+ multiplex MDR S-Anhalt fungující na kanálu 6B má velmi dobré pokrytí i na území Čech, zejména do západních a částečně i severních částí republiky. V případě zlepšených podmínek se dostává tato rozhlasová síť například i do středních Čech. Dále od hranic je však vyžadována externí anténa. Je tedy vyžadování přijímač, který její připojení umožňuje. Stanici MDR Sachsen-Anhalt extra je vyhrazen datový tok 88 kbps a kódování HE-AAC 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související