Nový předseda Rady ČTÚ Ebert začal tweetovat, první příspěvek věnoval DAB+

10. únor 2023

Český telekomunikační úřad nechce pod novým předsedou Rady ČTÚ Markem Ebertem s digitalizací rozhlasového vysílání váhat a k technologii se staví otevřeně. Ebert to naznačil na svém účtu prostřednictvím sociální sítě Twitter, který si založil loni v červenci. Digitalizaci komerčních subjektů chce probrat se zainteresovanými subjekty již příští týden.

„Tak znovu a správně. Ve středu 15.2. t.r. ČTÚ na workshopu představí a vysvětlí návrh podmínek VŘ na budoucí DAB sítě. Těším se konstruktivní debatu,“ napsal ve středu 8. února ve svém prvním a prozatím jediném tweetu předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Marek Ebert. Jediným provozovatelem vysílání DAB+ na základě definitivních přídělů a nikoliv tzv. individuálních oprávnění, je zatím pouze Český rozhlas.

Český telekomunikační úřad ve čtvrtek 2. února na svém webu oznámil, že předseda Rady ČTÚ rozhodl o stažení návrhu dokumentu, který měl zajistit rozvoj komerčních sítí, z veřejné konzultace, protože o tento krok se postarala dosavadní kontroverzní šéfka Úřadu Hana Továrková, která instituci nakonec úplně opustila. Návrh podmínek vlastního výběrového řízení bude v návaznosti na získané informace upraven a zveřejněn k nové konzultaci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související