O celoplošný DAB+ multiplex v Rakousku mají zájem další rádia, potvrzuje šéf Digitalradio Österreich

23. září 2019

Společnost RTG Radio Technikum připravuje konkrétní kroky k tomu, aby mohla být programová nabídka rozšířena. Velký úspěch podle Digitalradio Österreich zaznemenal městský rozhlasový multiplex ve Vídni.

Do celoplošného rozhlasového multiplexu v Rakousku by rádi vstoupili další vysílatelé. V rozhovoru pro portál Meinungsbarometer.info to uvedl Wolfgang Struber, předseda organizace Digitalradio Österreich. Aktuálně je v této terestrické síti šířeno devět programů a provozovatel sítě, společnost RTG Radio Technikum připravuje konkrétní kroky k tomu, aby mohla být programová nabídka rozšířena, v tuto chvíli je však prozatím nechce komunikovat. Velký úspěch podle Strubera zaznamenal městský rozhlasový multiplex ve Vídni.

Pro další úspěch digitálního rozhlasu, uvedl Wolfgang Struber, je třeba, aby byl upraven zákon o veřejnoprávní instituci ORF a vstup na platformu DAB+ byl výhodný i pro významné privátní hráče. „Naším cílem je, aby stanice ORF byly součástí programové nabídky digitálních rádií a soukromí vysílatele zde mohli šířit více než dva programy,“ konstatoval Struber, podle něhož již je DAB+ klíčovou budoucí platformou pro distribuci rádia v Evropě. Soukromí vysílatelé mohou oslovovat skrze ní nové publikum a zvyšovat příjmy z reklamy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související