O pozornost zákazníků placených služeb se uchází nová cestovatelská stanice Arcadia

15. březen 2022

Nováčkem na trhu placených kanálů je tematická stanice Arcadia. Jako první ji nabízí svým klientům provozovatel internetové televize SledováníTV. Program je k dispozici již v základních balíčcích, avšak pouze ve standardním rozlišení. Další nevýhodou je absence češtiny. Program vysílá v originálním znění se slovenskými titulky.

Prezentace stanice na webu společnosti IFC Media, která ji na českém a slovenském trhu zastupuje, je velmi chudá. Návštěvník se ze stránek dozví pouze následující: „Nabízíme cestopisy, portréty měst a zemí, filmy o přírodě, památkách světového dědictví Unesco a dobrodružné dokumenty jako inspiraci pro výlet, dovolenou, prázdniny nebo jen pro relaxaci.“ Na stránkách bohužel chybí jakákoliv prezentace, je zde umístěné pouze minutové video.

Samotný operátor, který stanici do nabídky zařadil, ji kromě facebookového příspěvku žádnou významnou pozornost nevěnoval. O jejím přidání informoval pouze v souvislosti s dosažením stovky televizních programů již v základní nabídce. Na trhu mají již silnou pozici zaběhnuté značky, jako je Discovery, National Geographic nebo Viasat. Podobné, méně atraktivní stanice to budou mít se zájmem zejména u operátorů výrazně obtížnější.

autor: lukpo
Spustit audio

Související