Dětskou televizi Boomerang nabízí v češtině už i služba SledováníTV, přibylo zpravodajství z Bohumína

7. únor 2022

Služba SledováníTV v uplynulých dnech opět rozšířila nabídku regionálního zpravodajství ve své nabídky. V nedávné době se zde objevila svitavská CMS TV nebo Televize Beskyd, nováčkem v této kategorii je aktuálně TIK Bohumín. Operátor zároveň překlopil stanici Boomerang do češtiny.

Dětskou stanici Boomerang nabízí v čeeštině svým klientům nově nejen operátor O2 Czech Republic, ale také konkurenční SledováníTV. Program prozatím zůstává k dispozici pouze ve standardním rozlišení. V nabídce SledováníTV doplňuje Boomerang sesterskou stanici Cartoon Network, která je zde dokonce ve třech verzích - ve vysokém a standardním rozlišení s češtinou a v SD kvalitě také v angličtině. Provozovatelem obou programů na našem trhu je společnost TimeWarner, taktéž provozovatel kanálů HBO a Cinemax.

Další programovou novinkou je Televizní informační kanál Bohumín, který zahájil vysílání v kabelových rozvodech 10. srpna 1999, takže dění v tomto regionu pokrývá již více než dvacet let. „Původně vysílaný S-VHS systém se časem podařilo doplnit stereozvukem a následně nahradit kvalitním digitálním obrazem. Zprávy z městského úřadu jsme postupně doplňovali o rozhovory, ankety nebo seriály,“ informuje na svém webu provozovatel TIK Bohumín. Obrazová kvalita je dobrá, subjektivním pohledem se jedná o formát 720p.

Od roku 2010 uvádí stanice pořady Bohumínské zpravodajství, Host Studia B, Kdo ví, odpoví, Ptejte se, Kulatý stůl a Zasedání zastupitelstva města Bohumín. Od března 2011 s podporou města vysílá zprávy z Bohumína také terestricky v multiplexu 24 (nejprve 59. kanál DVB-T, od r. 2020 45. kanál DVB-T2). V rámci online služby SledováníTV je program k dispozici bez programového průvodce, vysílání je děleno do hodinových bloků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související