O Radiožurnál Sport je zájem i mezi televizními operátory, chybět nebude ani u velkých hráčů

19. květen 2021

Digitální stanice Českého rozhlasu zaměřená výhradně na sport startuje 21. května, tedy již tento pátek. Veřejnoprávní médium registruje velký zájem o tuto stanici i mezi provozovateli placené televize.

Řada kabelových a IPTV operátorů potvrdila redakci portálu Digitální rádio, který provozuje Český rozhlas, zájem o novou digitální stanici Radiožurnál Sport. Do nabídek ji plánují zařadit i ti největší hráči včetně O2 Czech Republic a Vodafone. Na platformě O2TV by se měla stanice objevit hned od počátku, potvrdila naší redakci mluvčí Kateřina Mikšovská.

Čtěte také

„Stanice Radiožurnál Sport už na Horizon TV běží, a to na EPG pozici 300. Pokud jde o Vodafone TV, tam zatím zařazení stanice testujeme a o přesném termínu ještě není rozhodnuto,“ uvedl pro portál Digitální rádio mluvčí operátora Vodafone Ondřej Luštinec. Na satelitu Astra 3B z kapacitních důvodů nová sportovní stanice šířena nebude.

Zařazení Radiožurnálu Sport potvrzuje i provozovatel internetové televize Kuki. „Do Kuki plánujeme rozhlasovou stanici Radiožurnál Sport zařadit, co nejdříve to bude možné, nejpozději k 1. červnu. Všichni zákazníci naší televize tuto stanici, společně se stávajícími dvanácti, naladí v rámci Kuki,“ sdělil marketingový ředitel Lukáš Pazourek.

Čtěte také

Nastavení on-line streamu již realizoval také provozovatel internetové televize SledováníTV, který doplnil vysílání také o data elektronického programového průvodce. Z velkých hráčů na zařazení nového programu prozatím nereagovala pouze společnost Nej.cz. Ta by mohla Radiožurnál Sport v případě zájmu šířit ve výběru rozhlasových stanic v samostatném menu.

Operátoři mohou stream Radiožurnálu Sport získat v nejvyšší kvalitě v pozemním DVB-T2 multiplexu 21, kde jsou vedle programů České televize k dispozici i stanice Českého rozhlasu, doprovodná data EPG jsou pak k dispozici ke stažení na našem serveru. Zájemci mohou v tuto chvíli naladit Radiožurnál Sport v multiplexu ČRo DAB+, od pátku také on-line.

autor: lukpo
Spustit audio

Související