O tom, kdy satelit ustoupí internetu, rozhodnou diváci, říká šéfka Canal+ Polska

7. prosinec 2022

Edyta Sadowska, prezidentka správní rady Canal+ Polska, v obsáhlém rozhovoru pro portál Wirtualnmedia hovořila nedávno o problematickém získání atraktivních sportovních práv, jejich ceně, ale i budoucnosti televizního vysílání. Společnost patří stejnému vlastníkovi jako satelitní a internetová platforma Skylink.

Přesto, že obliba online distribuce roste, zájem o satelitní televizi v sousedním Polsku podle Sadowské neklesá, uvedla v rozhovoru pro Wirtualnemedia. O její budoucnosti rozhodnou diváci. Dokud o ni bude zájem, není důvod toto vysílání ukončovat. Podle šéfky správní rady Canal+ Polska instalují satelitní televizi i někteří mladí lidé. Edyta Sadowská nicméně připouští, že technologie zastarává, a proto vznikla nová odnož společnosti Canal+ online.

Jako důvod pro volbu satelitní televize vidí polská manažerka kvalitativní srovnání s jinými zdroji signálu. „Satelit se dostane i do míst, kde není kabel nebo slabý internet. Satelit také umožňuje určitou nezávislost. Canal+ je dostupný ve všech technologiích, takže pokud se preference změní, jsme na to připraveni,“ konstatovala Edita Sadowska. Počet platících klientů už operátor Skylink v České republice a na Slovensku několik let nezveřejnil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související