O2 TV: Konec Discovery Showcase HD, start DTX, Discovery Channel nově v HD

21. prosinec 2020

Operátor O2 provede v pondělí 28. prosince několik změn týkajících se placených kanálů společnosti Discovery. V úterý 15. prosince došlo zároveň k přesunu CNN Prima News zpět mezi zpravodajské stanice na pozici 141.

Společnost O2 Czech Republic přistoupí v následujících dnech k několika změnám týkající se distribuce kanálů v IPTV službě O2 TV. Novinky se dotknou prakticky výhradně programů firmy Discovery. Rozhodujícím datem bude pondělí 28. prosince, kdy dojde k ukončení distribuce dokumentárního kanálu Discovery Showcase HD. Stanice se stahuje z trhu a postupně tak bude mizet z nabídek tuzemských operátorů. Nabízet HD výběr z různých programů Discovery už dnes ztratilo význam. Náhradou bude stanice DTX v SD rozlišení.

Novou stanici budou moci sledovat klienti s tarify Stříbrná, Zlatá, L a XL. Ve stejný den bude zároveň ukončeno šíření SD verze stanice Discovery Channel, kterou nahradí její verze ve vyšší obrazové kvalitě HD. Dalších programů z rodiny Discovery se tak lepší rozlišení týkat nebude. Řeč je konkrétně o stanicích Discovery Science a ID. Dokumentární kanál TLC jako jediná stanice z této velké rodiny placených kanálů není bohužel k dispozici pro tuzemské operátory ve vysokém rozlišení. CNN Prima News se přesunula zpět mezi zpravodajské TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související