O2 TV, největší IPTV služba na trhu, přesáhla hranici půl milionu zákazníků

6. listopad 2020

O2 TV překročila hranici půl milionu klientů na konci září. Do této cifry počítá jak svou IPTV, tak i OTT verzi, tedy tu, která je využívána například na mobilních zařízeních. Jedná se o souhrnný počet televizních klientů včetně tarifů O2 TV Sport Pack online a O2 TV HBO a Sport Pack.

Společnost O2 Czech Republic přesáhla magickou hranici půl milionu zákazníků ke konci třetího kvartálu letošního roku. Firma to oznámila v dnes prezentovaných výsledcích hospodaření. Ke konci září dosáhla služba 503 tisíc klientů s některým z měsíčních tarifů (IPTV nebo OTT verze). Do výsledného počtu zákazníků jsou počítány také tarify O2 TV Sport Pack online a O2 TV HBO a Sport Pack. Vedle televize rostou v době pandemie koronaviru operátorovi také mobilní a domácí internet, klesají výnosy z mobilních služeb.

„Přestože jsou telekomunikace vůči dopadu pandemie koronaviru relativně imunní, i u nás se negativně projevují některá protiepidemická opatření," uvedl při příležitosti zveřejnění hospodářských výsledků Jindřich Fremuth, generální ředitel a předseda představenstva O2 Czech Republic. „Těší mě rostoucí zájem zákazníků o náš internet, televizi i mobilní tarify, které jsou v tuto dobu pro fungování společnosti důležitější než kdy dříve, nicméně ani tento fakt nedokázal kompenzovat negativní vlivy pandemie na naše hospodaření,“ doplnil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související