O2 TV zařadila slovenskou Dvojku i Trojku a přidala Mezzo Live HD, skončily vietnamské kanály

21. září 2020

Jako oficiální důvod pro vyřazení vietnamských programů uvedla O2 jejich nízkou sledovanost. Stanice podle pozorování naší redakce trpěly častými výpadky signálu. Kanály veřejnoprávní RTVS jsou k dispozici prozatím pouze ve standardní kvalitě obrazu.

O2 TV, největší IPTV služba na trhu, provedla po několika měsících změny ve své programové nabídce. Společnost O2 Czech Republic přidala zákazníkům do nabídky kanály slovenské veřejnoprávní televize Dvojka a Trojka, které doplňují Jednotku. Všechny tři programy jsou v nabídce operátora k dispozici překvapivě pouze ve standardním rozlišení obrazu. Trojka je archivním programem, kde absence HD nevadí, nicméně Dvojka by ho vzhledem k některým akvizicím určitě snesla.

Dvojka a Trojka se objevily na pozicích po vietnamských stanicích. Oficiální stanovisko společnosti O2 Czech Republic, které poskytla portálu Digitální rádio mluvčí Kateřina Mikšovská, zní následovně: „K 15.9. jsme z důvodu velmi nízké sledovanosti odstranili z programové nabídky O2 TV XL, Zlatá a balíčku Svět kanály VTV 1, VTV 2 a Netviet VT 10.“ Stanice podle pozorování naší redakce trpěly velmi častými výpadky signálu, a i proto není neprodloužení distribuce překvapením.

„Pilotně jsme ke stejnému datu přidali stanici Mezzo Live HD (hudební kanál s živými přenosy z koncertů vážné hudby – pozice 132),“ dodala Mikšovská. Nové programy byly zařazeny do tarifů XL, Zlatá a balíčku Svět.

autor: lukpo
Spustit audio

Související