O2 TV začne ještě letos fungovat v televizorech Samsung, v příštím roce budou následovat další značky

1. říjen 2019

Operátor nabídne v televizorech tradiční funkce O2 TV i novinky, které nejsou pro klasické set-top boxy služby obvyklé. Mezi ně bude patřit například položka Oblíbené nebo pravidelně aktualizované náhledy vysílaných pořadů.

O2 TV, největší IPTV platforma na českém trhu, začne fungovat v horizontu několika týdnů v chytrých televizorech. Zástupci společnosti O2 Czech Republic to sdělili na dnešním neformálním setkání redakci portálu Digitální rádio. Jako první by se aplikace měli dočkat klienti značky Samsung, v příštím roce pak mají přijít na řadu televizory LG a operační systém Android TV, kterým firma podchytí výrobce, jako jsou Sony, Panasonic nebo Philips. Do výčtu nových platforem by se měla dostat v příštím roce ještě také Apple TV. Důvodem, proč si firma jako první vybrala právě Samsung, je oblíbenost značky na trhu.

Pravděpodobně od 15. října se objeví v obchodu Samsungu s aplikacemi zkušební verze O2 TV, kterou by měla v listopadu následovat její finální podoba. Pro televizory zmíněné značky je připravená podpora od roku 2016, operačního systému 2.4 a výše. Na diskusních fórech a platformách se objevovaly časté nářky zákazníků, že O2 už slibovala televizní aplikace dlouho. Operátor to omlouvá tím, že každý operační systém a platforma přinášely vlastní specifika, která bylo nutné při vývoji akcentovat. To pochopitelně vývoj prodloužilo.

Aplikaci O2 TV budou moci využívat nejen stávající, ale také noví zákazníci. Při přihlášení bude mít uživatel k dispozici možnosti „Přihlásit se“ nebo „Získat O2 TV“. Pro nové klienty bude služba k dispozici první měsíc na vyzkoušení za cenu jedné koruny, a to prostřednictvím tarifu O2 TV Stříbrná, který v následujícím období vyjde na 449 korun/měsíc. Vizuální koncept O2 TV pro televizory více méně kopíruje podobu pro set-top boxy, ale v několika detailech se bude lišit. Nově sem bude zařazena například kategorie Oblíbené.

Dále v aplikaci nebudou chybět nejlépe hodnocené filmy dle databáze iMDB, případně pomocí vlastních statistik operátora. V kategorii Filmy najde uživatel jak výběr pořadů ze samotné O2 TV, tak i filmů z O2 Videotéky. Ve hře je také shodně fungující položka Seriály. Ta pochopitelně obsah z placené sekce neobsahuje. Lišit se bude práce s programovým průvodcem EPG. Uživatel, který je zvyklý na ovládání z klasického set-top boxu může být na první pohled zmatený, nicméně jde pouze o zvyk naučit se službu využívat na dálkovém ovladači televizoru. Vývojářem aplikace je tradičně společnost nangu.TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související