O2TV získala ve třetím kvartálu přes 50 tisíc nových zákazníků, překročila třísettisícovou hranici

21. listopad 2018

Operátorovi se na plno zúročil nákup exkluzivních sportovních práv, předpokládá další nárůst zájmu o své služby.

Největší IPTV služba na trhu O2TV, jejímž provozovatelem je společnost O2 Czech Republic, rostla ve třetím kvartálu historicky největším tempem. Ke konci září operátor evidoval 308 tisíc klientů klasické nebo OTT verze. Znamená to, že ve srovnání s předchozím kvartálem získal operátor téměř 60 tisíc nových klientů. Rekordní zájem o O2TV již zástupci operátora avizovali na posledních setkáních s novináři, tak vysoká čísla ale pravděpodobně nečekali ani největší optimisté. Doplňkovou službu Multi – O2TV na více než jednom televizoru – má 40 tisíc domácností. Na konci září O2 registrovalo již 673 tisíc zařízení digitální televize O2TV.

Od 23. července nabízí O2TV zákazníkům set-top-box nové generace. Po chytrém modemu O2 Smart Box se jedná o druhé zařízení od O2, které vyvinulo ve vlastní režii. Uživatelé zde mohou využít mj. přehledné třídění obsahu ve vylepšeném Moje menu. Díky novému dálkovému bluetooth ovladači, který komunikuje s televizorem i bez jeho přímého míření na nový set-top-box, mohou zákazníci vypnout a zapnout set-top-box i televizi jediným stiskem tlačítka. V průběhu třetího čtvrtletí začala O2TV vysílat zápasy nejoblíbenějších sportů.

Až do roku 2021 bude exkluzivně nabízet prestižní fotbalovou Ligu mistrů UEFA. Od sezóny 2018/2019 do roku 2023 uvidí všechny vysílané zápasy hokejové Tipsport extraligy pouze diváci O2TV, chybět nebude ani play off či finále. Vysílací práva hokejové extraligy na tři hrací dny drží O2TV Sport. Dvě utkání týdně pak nabízí stanice ČT Sport, kterou zákazníci O2TV najdou ve všech tarifech. Díky nové smlouvě vysílá O2TV po dobu pěti let poprvé v historii exkluzivně všechny zápasy první české fotbalové Fortuna ligy.

Pro zákazníky z řad sportovních fanoušků nabízí O2 od srpna nový balíček sportovních programů O2 TV Sport Pack, který umožňuje sledovat exkluzivní stanice O2TV Sport, O2TV Fotbal a O2TV Tenis po dobu třiceti dní. O2TV Sport Pack nabízí všechny výhody multidimenze. Tato služba funguje jak při sledování přes set top box, tak na webu či v aplikaci a aktuálně ji využívají již desetitisíce diváků. Od září O2 zvýšilo rychlost svého pevného xDSL internetu pro 1,5 milionu domácností.

„Jsem rád, že naše rozhodnutí přinést zákazníkům nejatraktivnější sportovní obsah - první českou fotbalovou ligu, Ligu mistrů a domácí hokejovou extraligu - přineslo již v prvních měsících pozitivní výsledky. Počet zákazníků našich tradičních měsíčních tarifů O2TV se v posledních třech měsících zvýšil o více než 20 tisíc, což je stejně jako za předchozí tři čtvrtletí. Kromě sledování v televizi přes set-top box využívají možnost pustit si kompletní program O2TV na webu nebo v aplikaci pravidelně stovky tisíc diváků," komentoval výsledky předseda představenstva a generální ředitel O2 Czech Republic Jindřich Fremuth.

autor: lukpo
Spustit audio

Související