Objeví se Rádio Xaver v DAB+? Bude záležet na financích

10. únor 2023

Rozhlasová stanice Rádio Xaver, která je spjatá s osobou moderátora Luboše Xavera Veselého, plánovala v letošním roce vstoupit na platformu DAB+, doposud je k dispozici pouze online. Zdali se tak nakonec stane, ale není v současné době vůbec jisté. Distribuci v DAB+ brání ekonomická náročnost.

O plánech vstoupit na platformu DAB+ informoval loni v březnu server Médiář s tím, že stanice by se mohla objevit v některém z českých rozhlasových multiplexů v průběhu letoška. Situace se ale nakonec nevyvinula v tomto směru úplně pozitivně. „Během minulého roku jsme komunikovali s jednou firmou a finanční podmínky byly dosti náročné,“ uvedl pro Digitální rádio Jakub Černý, jednatel společnosti XTV, která Rádio Xaver provozuje.

Černý svými slovy v tuto chvíli DAB+ neříká ani ano, ani ne. Vše bude záležet na ekonomické stránce distribuce signálu. „Jak víte, vše je o penězích a zvláště v současné době je to problém,“ dodal Černý. Rádio Xaver je součástí projektu internetové platformy XTV, jejíž hlavní tváří je moderátor Luboš Xaver Veselý, který působil v minulosti i na vlnách Českého rozhlasu. Stanice slibuje rozhovory se „zajímavými a vlivnými hosty“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související