Obří přelaďování u největšího satelitního operátora: parametry mění více než dvacet stanic

21. srpen 2018

Důvodem k tomuto kroku je podle operátora zvýšení technické kvality přenášených programů. Služba zároveň může stanice šířit s výrazně nižší šířkou dostupného pásma.

Více než dvacet programů změní do 24. září technické parametry v nabídce Skylinku, největší satelitní služby na českém trhu. Jedná se tak o největší přelaďování u operátora za posledních několik let. Podle Skylinku tato změna souvisí s inovací vysílací technologie. Na straně operátora se mimo jiné jedná o použitou šířku vysílacího pásma. Zákazník by měl programy dostávat v maximální dostupné kvalitě.

Skylink upozornil, že většina zákazníků s certifikovaným přijímacím zařízením se zapnutou funkcí automatického ladění a uspořádání programů (FastScan) tyto změny vůbec nepocítí, jejich přijímač technické parametry aktualizuje sám od sebe. Manuální přeladění programů se týká pouze těch zákazníků Skylinku, kteří dosud používají satelitní přijímač nebo televizor bez funkce FastScan. Kompletní přehled programů, kterých se přelaďování týká, přinášíme níže.

Změna technických parametrů satelitní služby Skylink.
autor: lukpo
Spustit audio

Související