Obsah kulturního kanálu Arte je nově k dispozici na platformě Apple TV

19. říjen 2018

S novou službou přichází Arte prozatím ve Francii a Německu, brzo se má ale rozšířit i do dalších zemí, kde stanice působí. Novinkou je také spuštění on-line podpory v italštině.

Německo-francouzský kulturní kanál Arte, na jehož základě vznikla před lety i česká veřejnoprávní stanice ČT art, se dočkal aplikace pro platformu Apple TV. Jde o další platformu společnosti Apple, na níž je obsah tohoto programu dostupný. Stanici Arte a její archiv už mohou sledovat majitelé mobilních telefonů iPhone a tabletů iPad. Kanál je dostupný se svým obsahem dále v chytrých televizorech, HbbTV portálu, Fire TV nebo Android TV. Novinka startuje v Německu a Francii, brzy se má ale rozšířit i do dalších zemí.

Obsah stanice Arte lze nalézt buďto v přehledu aplikací na Apple TV nebo jednoduše prostřednictvím hlasového vyhledávání. Jednotlivé platformy Applu spolu vzájemně komunikují, takže je možné začít sledovat pořad například v televizoru, při jízdě v dopravním prostředku využít iPhone nebo iPad a přehrávání dokončit například na PC. Oblíbené formáty může divák také jednoduše sdílet prostřednictvím sociálních sítí skrze samotnou aplikaci. Od středy 17. října je dostupná on-line nabídka stanice Arte také v italštině na adrese https://www.arte.tv/it/.

autor: lukpo
Spustit audio

Související