Obsahový šéf Netflixu: Lidé budou nuceni platit za více streamingových služeb

31. červenec 2019

Ted Sarandos potvrdil, že si Netflix zachová exkluzivitu a nebude vlastní obsah poskytovat konkurenci. To stejné ale musí zákazníci očekávat i naopak. Cenu předplatného označil obsahový šéf Netflixu za relativně nízkou.

Pokud bude chtít divák sledovat své oblíbené pořady on-line, nezbude mu nic jiného, než si zaplatit za více streamingových služeb na jednou. V rozhovoru s Mikem Friesem, výkonným ředitelem Liberty Global, na festivalu SeriesFest to uvedl Ted Sarandos, obsahový šéf on-line platformy Netflix. Sarandos vnímá ostrý souboj internetových služeb, do něhož brzo zasáhne také Disney+ a Apple TV+. Právě exkluzivita obsahu je to, čím mohou takové platformy navzájem bojovat o zákazníka. Netflix boduje u předplatitelů například seriály Stranger Things, Orange is The New Black, Dark a řadou dalších.

Ted Sarandos potvrdil, že si Netflix zachová exkluzivitu a nebude vlastní obsah poskytovat konkurenci. To stejné ale musí zákazníci očekávat i naopak. Cenu předplatného označil obsahový šéf Netflixu za relativně nízkou v porovnání s tím, jak služba v posledních letech roste. V České republice se souboj placených videoték o zákazníka odehrává zejména mezi dvěma hráči, a to HBO GO a právě Netflixem. První zmíněná videotéka má tu výhodu, že nabízí nejen individuální předplatné, ale je i běžnou součástí předplatného HBO v placených službách. Počet klientů novácké videotéky Voyo není oficiálně již řadu let znám.

autor: lukpo

Související