Netflix začal dabovat vlastní tvorbu, v nabídce se objevují první tituly v češtině

14. červen 2019

Prvním, česky dabovaným seriálem je desetidílná novinka Trinkets, která měla na Netflixu premiéru dnes. V češtině jsou dále k dispozici například dokumentní film Knock Down The House nebo titul Murder Mystery.

On-line videopůjčovna Netflix vstoupila do další fáze lokalizace. Poté, co se za poslední rok čím dál tím více zvyšuje počet filmů a seriálů s titulky, a to jak původních, tak i akvizičních – v nabídce už je jich k dispozici několik set – přistoupil nyní provozovatel globální služby k zařazení dabingu k prvním titulům. Předplatitelé ho najdou od dnešního dne k dispozici například u desetidílného seriálu Trinkets. Češtinu obsahuje i americký dokumentární film Knock Down The House a avizuje ho i detektivní série Killer Ratings nebo titul Murder Mystery.

Netflix se tak naplno pouští do ostrého souboje se svým hlavním konkurentem, za nějž lze na českém trhu považovat videotéku HBO GO. Ta má oproti Netflixu největší výhodu v tom, že je do češtiny lokalizovaná kompletně. Filmy a seriály jsou v ní k dispozici buďto v originále, případně s dabingem, nechybí ani volitelné titulky. Netflix pro změnu nabízí divákům nejvyšší divácký komfort v podobě rozlišení UHD/4K a formátů jako Dolby Vision nebo Dolby Atmos. Netflix je domovem seriálů, jako je například House of Cards, The Orange Is a New Black a Lucifer.

autor: lukpo
Spustit audio

Související