Obtížná cesta neo1 do DAB+ ve Švýcarsku se nakonec vyplatila

12. prosinec 2018

Provozovatel se původně nedohodl na zařazení s operátorem SwissMediaCast. Po rozhodnutí soudu se ale v nabídce digitálního rozhlasu přece jen objeví.

Švýcarska rozhlasová stanice neo1 začne příští týden, konkrétně v pondělí 17. prosince, vysílat na celém území alpské země prostřednictvím digitálního rádia DAB+. Provozovatel stanice o tom informuje na svých webových stránkách s tím, že jde o předvánoční dárek posluchačům. V době startu stanice v DAB+ bude do Štědrého dne zbývat přesně jeden týden. Digitální rozhlas již poslouchá ve Švýcarsku přes šedesát procent populace a tato cifra trvale roste.

Rozhlasová stanice neo1 neměla vstup na platformu DAB+ zcela jednoduchý. Jak připomínají švýcarská média, provozovatel původně požádal o zařazení do multiplexu operátora SwissMediaCast (SMC), který pro něj ovšem v tu dobu neměl volnou kapacitu, a proto ho odmítl. Firma se nicméně obrátila na regulátora BAKOM, který však podle RadioWoche.de stížnost zamítl. Soud ale nakonec rozhodl ve prospěch rozhlasové stanice neo1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související