Odstartovala zpravodajská stanice rbb24 Inforadio, k dispozici je v DAB+ i na satelitu Astra

1. duben 2022

Německý veřejnoprávní rozhlas rbb určený pro posluchače v Berlíně a Braniborsko upravil název svého zpravodajského okruhu Inforadio. Nově se pře jeho označením objevuje rbb24. Stanice tak chce podtrhnout zaměření na zpravodajství po celý den a zároveň sladí svůj název například s bavorským programem BR24, dříve B5 aktuell.

S novým označením rbb24 Inforadio funguje stanice od pondělí 28. března. Snahou je zahrnout tento informační okruh do rodiny rbb24, která zahrnuje zpravodajství na webu, večerní televizní relaci a další aktivity. V nočních hodinách se pak bude na obrazovkách objevovat formát rbb24 Abendschau. rbb24 se v posledních letech stala velmi silnou značkou v oblasti online zpravodajství pro obyvatele Berlína a Braniborska.

Ředitelka rbb Patricia Schlesinger ke změně uvedla: „Lidé v Berlíně a Braniborsku oceňují informační kompetenci rbb, a to jak v televizi, tak v rádiu a stále více na internetu. Vzhledem k tomu, že digitál bude v budoucnu nadále nabývat na důležitosti, je logické, že v budoucnu spojíme naše informační nabídky na všech kanálech pod společnou zpravodajskou značkou rbb24.“ V Čechách je stanice mj. zachytitelná v DAB+ multiplexu rbb nebo na satelitu Astra.

autor: lukpo
Spustit audio

Související