Operátor celoplošných DVB-T2 multiplexů se stále nevzdal myšlenky na „český Netflix“

28. listopad 2022

Manažeři Českých Radiokomunikací v sobě stále živí myšlenku, že operátor by mohl být provozovatelem vlastní streamovací služby. V minulosti již jeho zástupci naznačili, že taková služba by mohla být rozcestníkem pro další online platformy. Záměr spustit vlastní streamovací službu zopakoval v aktuálním rozhovoru pro agenturu ČTK generální ředitel firmy Miloš Mastník.

Čtěte také

České Radiokomunikace spustí během příštího půlroku projekt streamovací služby pro sledování videí přes internet. O zapojení do projektu jednají s některými televizními firmami na českém trhu. V rozhovoru s ČTK to uvedl generální ředitel Českých Radiokomunikací Miloš Mastník. Firma by se mohla inspirovat například v sousedním Německu, kde jako rozcestník pro jednotlivé online služby funguje portál Freenet TV Connect.

Majitel Českých Radiokomunikací provozoval v minulosti na sousedním Slovensku od roku 2018 nelineární službu Otta, kterou však z důvodu nízkého zájmu po třech letech ukončil. Otta fungovala jako kombinace online videopůjčovny a nabídky lineárních kanálů zákazníků společnosti Towercom. Chystaný projekt chápou České Radiokomunikace jako perspektivní.

Čtěte také

„Je to projekt o kterém si myslíme, že má své opodstatnění a místo na trhu. Máme srovnání z různých zemí, například z Francie, kde to funguje velmi dobře. Momentálně na tomto konceptu pracujeme," uvedl Mastník. Technologicky je podle něj služba připravená již nyní. Česká televize, Nova i Prima umožňují přes červené tlačítko HbbTV přístup k vlastním online archivům. Od podzimu loňského roku je přes HbbTV dostupná i placená videotéka Voyo.

autor: lukpo | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související