Operátor Digital Broadcasting už nepočítá u přechodu na DVB-T2 ani s dubnovými termíny

19. březen 2020

Součástí multiplexu 24, který se postupně rozšiřuje do dalších regionů České republiky je například JOJ Family, Prima Comedy Central nebo TV Nova. V dubnu měla tato televizní síť expandovat na východ Čech.

Po Českých Radiokomunikacích oznámila zastavení přechodu z pozemního vysílání DVB-T na DVB-T2 také společnost Digital Broadcasting, která patří ostravskému podnikateli Radimu Pařízkovi. Firma už v březnu žádné přelaďování realizovat neměla a soustředila se na dubnové termíny, kdy byla operace naplánovaná ve východních Čechách. Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting, oznámil, že operátor přechod pozastavuje.

„Chtěl bych Vás informovat o tom, že nejbližší přelaďování DVB-T/T2 v Královéhradeckém a Pardubickém regionu se dne 29. dubna 2020, z důvodu současných vládních opatření, neuskuteční. V současné době jednáme s MPO a ČTÚ o pozastavení přelaďování v rámci technického plánu přechodu z DVB-T na DVB-T2,“ uvedl Roztočil. Konkrétní změny plánuje Digital Broadcasting zveřejňovat na svém webu. V multiplexu 24 vysílá například JOJ Family, Prima Comedy Central nebo TV Nova.

autor: lukpo
Spustit audio

Související