Operátor Media Broadcast odhalil další detaily k chystanému druhému celoplošnému DAB+ multiplexu v Německu

28. únor 2020

Programová nabídka bude mixem tematických streamů a plnohodnotných stanic. Podoba programové nabídky má být jasná do června. Provozovatel sítě v současné době vede jednání se zástupci jednotlivých stanic.

Telekomunikační společnost Media Broadcast zveřejnila ve čtvrtek odpoledne další detaily k připravovanému celoplošnému DAB+ multiplexu v Německu. Zájemci se zatím stále oficiálně nedozvěděli informace o technických parametrech sítě včetně jednotlivých vysílačů a zejména použitého kanálu, známé už je nicméně to, že rozhlasová síť má být kombinací exkluzivních tematických streamů a klasických stanic z celého Německa. Přesný počet stanic firma neupřesnila, řeč je stále až o šestnácti programech.

Antenne Deutschland, která je společným podnikem operátora Media Broadcast a společnosti Absolut Digital, oznámila, že začíná obsazovat jednotlivé sloty v multiplexu, tedy uzavírání dohod s jednotlivými provozovateli. Finální podoba rozhlasové sítě má být jasná do konce června. Multiplex má mít také lepší pokrytí, než bylo původně avizováno. V první fázi má být signál k dispozici pro 80 % populace a další posilování pokrytí je pak plánováno v následujících měsících. Pokud se potvrdí neoficiální informace, na většině území Německa využije nová rozhlasová síť kanál 5D.

autor: lukpo
Spustit audio

Související