Operátor Media Broadcast spustil databázi s logy DAB+ stanic

23. červen 2022

Telekomunikační společnost Media Broadcast uvedla v uplynulých dnech do provozu novou webovou stránku, která slouží jako online databáze log stanic šířených na platformě DAB+, a to konkrétně v sítích DR Deutschland, Antenne Deutschland a celoplošné programové nabídce pro Severní Porýní-Vestfálsko. Servisní stránka je určena zejména výrobcům.

Cílem firmy je nabídnout subjektům na trhu jednotnou podobu identifikátorů stanic a zajistit tak jejich korektní zobrazení jak na klasických DAB+ přijímačích, tak i autorádiích. Novou webovou stránku lze najít na adrese: http://www.media-broadcast.com/dabplus-logo-service/. Společnost Media Broadcast za tuto online databázi ručí. Loga stanic jsou vždy před publikací zkontrolována, aby vyhovovala požadavkům pro distribuci na DAB+ platformě.

Každé logo je dostupné v pěti různých velikostech, pokrývajících všechny možné varianty zobrazení v přijímačích ve správném formátu. U každého programu je také uvedeno přiřazené ID služby, stejně jako krátký název a označení dlouhého názvu. Loga dalších místních, regionálních a celostátních multiplexů DAB+ budou postupně doplňována v následujících týdnech. Stejně tak neustále probíhá aktualizace již stávajících log.

autor: lukpo
Spustit audio

Související