Operátor ORS testuje digitální rozhlas z Patscherkofelu v Tyrolsku

7. říjen 2019

Signál je šířen na plánovaném kanálu 5B, který zatím není v České republice obsazen. Do budoucna ho však bude využívat západočeská firma RTI cz. V Innsbrucku bude možné naladit nově multiplex DAB+ Austria.

V uplynulých dnech byly zahájeny testy digitálního rozhlasového vysílání DAB+ z tyrolského vysílače Innsbruck – Patscherkofel. Zprávu přinesl portál Satellifax.de a zmínka se taktéž objevila i v diskusní platformě Rundfunkforum.de. Oficiální zahájení vysílání z této kóty je naplánováno na středu 11. prosince. Vedle Patscherkofelu bude možné signál naladit také z lokalit Sankt Poelten – Jauerling a Salzburg – Gaisberg.

Signál je šířen na plánovaném kanálu 5B, který zatím není v České republice obsazen. Do budoucna tomu však tak nebude. Kanál 5B mají využívat nové vysílače společnosti RTI cz, jmenovitě Plzeň – Sylván, Klatovy – Doubrava a Třebouňský vrch – všechny s výkonem 1 kW. České území pokrývají omezeně rakouské signály vysílačů z Vídně a Linzu. Multiplex DAB+ Austria obsahuje aktuálně devět programových pozic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související