Operátor RTI cz po koronavirové pauze obnovil projekt Digitální rozhlas do škol

14. říjen 2021

Západočeská společnost RTI cz obnovuje po nucené pauze způsobené pandemií Covid-19 svou vzdělávací akci Digitální rozhlas do škol. V pondělí 18. října s ní zavítá do prostor Střední průmyslové školy elektrotechnické a Vyšší odborné školy Pardubice.

Projekt Digitální rozhlas do škol pokračuje po dvouleté přestávce s další přednáškou. Hodinová akce se zaměří na výhody digitálního rozhlasového vysílání ve srovnání s analogovým, aktuální situaci na poli DAB+ v České republice a ve světě, stejně jako technické detaily – přenosové frekvence nebo obsah jednotlivých částí multiplexu. Součástí přednášky bude také závěrečné diskuse.

Studenti budou mít v rámci prezentace k dispozici rozhlasové přijímače DAB+ a možnost poslechnout si digitální stanice na vlastní uši. Projekt „Digitální rozhlas do škol“ vznikl díky společnosti RTI cz v roce 2016 jako součást propagace mediální gramotnosti v České republice. Je určen výhradně studentům na středních odborných školách nebo univerzitách. V minulosti již proběhly přednášky mj. v Praze, Plzni, Hradci Králové, Blatné nebo Písku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související