Operátor RTI cz přináší po dvouleté přestávce opět DAB+ novinky z technologického veletrhu IFA

5. září 2022

Telekomunikační společnost RTI cz patří dlouhodobě k největším propagátorům digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v České republice. Její provozní ředitel Roman Kropáček vyrazil do Berlína, aby z pohledu digitálních přijímačů představil zájemcům, co je na tomto poli nového. Kropáček novinky průběžně zveřejňuje na facebookovém profilu Digital Radio DAB.

„Společnost RTI cz s.r.o. Vám 4. a 5. září 2022 po dvou leté pauze opět přinese aktuální novinky na trhu digitálního rozhlasového vysílání DAB+ z největšího veletrhu elektroniky IFA 2022 v Berlíně. Sledujte https://www.facebook.com/digitalradiodab,“ informoval na sociální síti Facebook provozní ředitel společnosti RTI cz. Sledování novinek je samozřejmě možné nikoliv pouze v reálném čase, ale je možné se k nim také kdykoliv vrátit.

Berlínský veletrh IFA platil vždy za akci, na které se oznamovaly zásadní události právě i v oblasti digitálního rádia DAB+. V minulosti šlo například o ostré spuštění druhé německé celoplošné sítě s názvem Antenne Deutschland, některých zemských multiplexů, případně regionálních nabídek. Neoficiálně publikovaný termín říjen 2022 pro celozemskou síť DAB+ Sachsen zatím potvrzen nebyl, menší multiplexy v Sasku odstartují v létě 2023.

autor: lukpo
Spustit audio

Související