Signál Rádio vstoupilo do DAB+, využívá multiplex operátora RTI cz

19. květen 2022

Součástí digitální rozhlasové sítě západočeské společnosti RTI cz je nově i Signál Rádio, které patří do portfolia skupiny Radio United. Stanice se objevila na platformě DAB+ několik týdnů poté, co významnou část FM kmitočtů darovala pro expanzi sesterskému Rádiu Spin.

Pokrytí DAB+ multiplexu firmy RTI cz

Signál Rádio je osmou rozhlasovou stanicí aktuálně dostupnou prostřednictvím DAB+ multiplexu RTI cz. Operátor jí vyhradil datový tok 88 kbps s kódováním AAC-LC, použito je zabezpečení EEP-2A. V rámci radiotextu se vysílá informace: „Signál Rádio – Rádio, které žije“, součástí je pak i slideshow s logem programu. Rozhlasová skupina Radio United využívá multiplex RTI cz také pro distribuci svých stanic Radio 1 a Radio Beat.

V současné době je Signál Rádio k dispozici v FM pásmu pouze na šesti kmitočtech, platforma DAB+ mu tak pomáhá významně vykrývat místa, kam nezasáhne analogový signál. Digitálně je nyní stanice k dispozici například z Klínovce, Karlových Varů i Českých Budějovic. Pokrytí je zajištěno pro významnou část středních Čech včetně Prahy a západu i jihu republiky. Stanice je určen pro posluchače starší 35 let.

autor: lukpo
Spustit audio

Související