Operátor RTI cz se připravuje na spuštění celoplošné DAB+ sítě, má nový web

13. květen 2024

Západočeská společnost RTI cz, která je jedním ze dvou úspěšných soutěžitelů o provozování celoplošné komerční DAB+ sítě, spustila v uplynulých dnech své nové webové stránky. Na novinku upozornil na sociální síti Facebook bývalý provozní ředitel firmy Roman Kropáček, stávající mistr zvuku ČRo Plzeň.

Čtěte také

„Společnost RTI cz s.r.o., vítěz celoplošného multiplexu DAB+, spustila nové webové stránky,“ uvedl na Facebooku bez bližších podrobností Kropáček. Firma umístila digitální rozhlas na první pozici, v jeho závěsu je pak FM a DVB-T vysílání a nakonec Technická podpora. Žádný z operátorů v současné době zatím nepředstavil plány výstavby své komerční sítě. Nejbližší možnost budou mít České Radiokomunikace na vlastní konferenci Innovation Day, kterou pořádají v úterý 21. května.

O připravovaných plánech zatím RTI cz na svém novém webu nehovoří. Ke svým aktivitám v oblasti distribuce signálu uvádí následující: „V současné době (firma, pozn. red.) provozuje 60 rozhlasových vysílačů v pásmu FM převážně v západních Čechách a 11 DAB vysílačů v Praze, Plzeňském, Jihočeském a Karlovarském kraji.“ V sekci Aktuality je poslední zpráva ze 4. dubna, tedy začátku minulého měsíce. Věnována je spuštění FM vysílače Country rádia v Sokolově.

autor: lukpo
Spustit audio

Související