Operátor RTI cz spustil svůj desátý DAB+ vysílač, Třebouňský vrch v Karlovarském kraji

23. červenec 2020

V multiplexu jsou šířeny například stanice Radio 1, Rádio Samson, Rádio Proglas nebo Český rozhlas Karlovy Vary. Operátor nabízí od tohoto týdne všechny programy v nejvyšší možné zvukové kvalitě.

Západočeská společnost RTI cz dnes uvedla oficiálně do provozu svůj jubilejní desátý vysílač pro digitální rádio DAB+. Stal se jím Třebouňský vrch u Toužimi situovaný do Karlovarského kraje. Majitelé digitálních rádií si mohou naladit šířené stanice na kanálu 5B s výkonem 1 kW, použita je tradičně vertikální polarizace. Nový vysílač poslouží nejen pro část Karlovarského, ale také Plzeňského kraje. V multiplexu jsou šířeny například stanice Radio 1, Rádio Samson, Rádio Proglas nebo Český rozhlas Karlovy Vary.

Kromě toho, že plzeňská firma dokončila spuštění všech DAB+ vysílačů, které měla aktuálně přidělené od Českého telekomunikačního úřadu, začátkem tohoto týdne uzavřela také překlápění šířených programů do lepší zvukové kvality. „Dnes byla zprovozněna přímá linka ze studia Rádia 1 do multiplexu Paneda. Vychutnejte si nejlepší zvuk všech rádií v multiplexu RTI cz DAB1,“ uvedl v pondělí na sociální síti provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček. Kromě území Prahy, středních Čech a Karlovarského kraje působí operátor i na jihu Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související