Operátor Skylink může změnit majitele, Canal+ slibuje exkluzivní obsah i technické inovace

6. září 2019

Schválení akvizice umožňuje skupině Vivendi vstoupit na osm nových evropských trhů a do konce letošního roku dosáhnout po celém světě více než dvaceti milionů předplatitelů včetně dvanácti milionů mimo Francii.

Satelitní služba Skylink může změnit svého vlastníka. Evropská komise včera schválila převzetí telekomunikačních aktivit společnosti M7 Group do rukou francouzské skupiny Vivendi. M7 Group působí kromě České republiky a Slovenska také v zemích Beneluxu, Rumunsku a Maďarsku. Firma podniká jak v oblasti satelitní a pozemní televize, tak i OTT (nelineární vysílání) a IPTV. Expanzi na nové trhy ji nedávno umožnila akvizice DTH (satelitních) aktivit americké firmy Liberty Global, původního majitele UPC.

Schválení akvizice umožňuje skupině Vivendi vstoupit na osm nových evropských trhů a do konce letošního roku dosáhnout po celém světě více než dvaceti milionů předplatitelů včetně dvanácti milionů mimo Francii. Nový majitel Skylinku slibuje další investice, takže zákazníci se na všech trzích mohou těšit nejen na technické inovace, ale i exkluzivní obsah. Pod značkou Canal+ funguje řada placených kanálů. Jmenovat můžeme jak Francii, tak i sousední Polsko. Dá se předpokládat, že Canal+ nahradí do budoucna značku Skylink v ČR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související