Operátor Skylink ruší Servisní poplatek, od května místo něho uvede balíček Mini

29. březen 2021

Nový majitel operátora Skylink, francouzská skupina Canal+, ruší takzvaný Servisní poplatek, který byl svázán se základní nabídkou Digital. Od 1. května ho nahradí balíček Mini za 150 korun měsíčně.

1. května vstupuje v platnost nový ceník služeb platformy Skylink. Hlavní změnou je zrušení konceptu Servisního poplatku a zavedení nového placeného balíčku Mini za cenu 149 Kč měsíčně (při úhradě platebními metodami SIPO, Inkaso z účtu, případně při opakované platbě kartou) nebo 1 788 Kč ročně. Programy z nabídky Digital tak již nebudou k dispozici samostatně po úhradě Servisního poplatku.

Balíček Mini bude obsahovat 79 programů, z toho 39 ve vysokém rozlišení (HD), rozšíření oproti nabídce Digital se dotkne prakticky všech žánrů. Předplatitelé nepřijdou ani o premiéry pořadů vysílaných na programu Skylink 7, který také bude součástí nové nabídky. Všichni uživatelé budou mít navíc přístup k internetové službě Skylink Live TV, umožňující sledovat televizi až na 4 zařízeních v celé EU, včetně sedmidenního archivu a videotéky.

„Cílem tohoto kroku je přinést už v nejnižším balíčku výrazně bohatší programovou nabídku a celkově vyšší hodnotu. Naopak dlouhodobé poskytování služby založené z rozhodující části na bezplatně dostupných televizních stanicích vidíme jako problematické. Důležitou roli hraje především fakt, že my přístup k těmto stanicím pro naše zákazníky zdarma nezískáme, za jejich šíření platíme,“ uvedl Ladislav Řeháček, regionální manažer společnosti M7 Group pro Českou republiku a Slovensko.

Stejnou změnu jsme před rokem provedli na Slovensku a s odstupem její dopad hodnotíme jednoznačně kladně. Je jasné, že ne úplně každý bude spokojen s mírným navýšením ceny, věříme však, že i v České republice naprostá většina zákazníků rozšíření nabídky o dalších sedmnáct programů uvítá,“ dodává. Spolu se zavedením balíčku Mini dochází k úpravě ceny dvou doplňkových balíčků: nová cena balíčku CS bude 155 Kč za měsíc, předplatné balíčku Film Europe nově vyjde na 160 Kč měsíčně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související