Operátor Skylink ukončí vysílání stanice JOJ Family na původním kmitočtu, odstartoval Newsmax

11. červenec 2022

Na úterý 12. července naplánovala společnost M7 Group, která provozuje satelitní televizi Skylink, ukončení distribuce kanálu JOJ Family na původních parametrech. Změna se týká nyní primárně českých diváků, pro něž je program určen. Stejná změna proběhne i ve slovenské nabídne, kde se přeladěný dotkne kanálu WAU.

Satelitní služba Skylink se snažila připravit diváky na tuto změnu delší dobu, proto již před několika dny zařadila místo elektronického programového průvodce (EPG) text, který na nutnost přeladění upozorňoval s datem 12. července.

„Do 12. 7. 2022 přelaďte satelitní přijímač! Instrukce: www.skylink.cz/preladeni. Nové parametry: Satelit - Astra 23,5°E; Kmitočet - 12070 MHz; Polarizace - Horizontální; FEC - 3/4; Symbolová rychlost - 27500 Ks/s; Norma - DVB-S/QPSK,“ informuje Skylink v EPG.

Čtěte také

Oproti původnímu plánu pak byla se zpožděním zařazena do nabídky kontroverzní americká zpravodajská televize Newsmax. Původně se měla objevit u Skylinku v průběhu června. Samotné zahájení distribuce už operátor nijak nekomunikoval. Newsmax byl v Česku již k dispozici online, například jako aplikace pro Apple TV nebo ve službě Plex. Na satelitu Astra 3B vysílá ve stejném multiplexu jako nekódované programy Relax a Rebel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související