Na satelitu Astra 3B začne vysílat v červnu kontroverzní americká zpravodajská televize Newsmax

11. květen 2022, aktualizováno

Americká zpravodajská televize Newsmax si vybrala společnost M7 Group pro distribuci svého vysílání do Evropy. Program bude k dispozici prostřednictvím družice Astra 3B, kterou využívá také satelitní televize Skylink. Stanice bude k dispozici nekódovaně ve vysokém rozlišení obrazu. Zahraniční portály připomínají, že stanice je vnímána jako "pochybný zdroj s nízkou úrovní důvěryhodnosti".

Čtěte také

Po dohodě s M7 Group začne Newsmax od června vysílat nekódovaně a ve vysokém rozlišení prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 východně. Newsmax bude zařazen v programovém průvodce operátora Skylink (Česká republika a Slovensko) i u dalších subjektů z této skupiny. V ostatních zemích pak bude k dispozici v nelineárních, OTT nabídkách.

Portál Digital TV Europe s odvoláním na další zdroje připomněl, že projekt této zpravodajské televize je chápán jako kontroverzní, a to zejména díky nízké důvěryhodnosti informací a ověřování zdrojů. Stanice například v minulosti uvedla, že společnost Dominion Voting Systems manipulovala s hlasovacími stroji a výsledky, aby zmařila znovuzvolení prezidenta Donalda Trumpa. Za toto tvrzení se musela v polovině loňského roku omluvit.

Bill Wijdeveld, viceprezident Platform Content Services ve společnosti M7 Group, při této příležitosti uvedl: „Vítáme Newsmax na palubě našich televizních platforem, což kanálu umožňuje zasáhnout několik evropských trhů najednou. Děkujeme Newsmaxu za důvěru v poskytování našich služeb a těšíme se na plodnou spolupráci v nadcházejících letech.“

Andy Biggers, viceprezident pro distribuci obsahu společnosti Newsmax, pak doplnil: „Vybrali jsme M7 jako našeho evropského zahajovacího partnera, protože nám umožňuje být okamžitě k dispozici na sedmi klíčových evropských trzích. Navíc dostupnost přes družici Astra 23,5 stupně východní délky nám umožňuje dodávat stanici operátorům třetích stran po celé Evropě v optimální kvalitě obrazu a zvuku.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související