Operátor Skylink vyřadí z nabídky Ultra HD kanál Insight UHD, stanice Nova 2 a Prima love překlopil do HD

11. leden 2021

Stanice Insight TV UHD vydržela v nabídce operátora Skylink téměř čtyři roky, od dubna 2017. Největší satelitní služba pokračuje nadále v distribuci programu ve vysokém rozlišení. Vyřazení programu pravděpodobně souvisí se změnou obchodních podmínek, na kterých se operátor s provozovatelem stanice nedohodl.

V neděli 31. ledna bude z nabídky Skylinku, největší satelitní služby na trhu, vyřazena stanice Insight UHD, jeden z mála programů ve 4K rozlišení, které má operátor v nabídce. Není to poprvé, kdy z nabídky Skylinku mizí program v nejvyšší obrazové kvalitě. V loňském roce potkal stejný osud i kanál Fashion 4K, který byl také šířen prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně. Dá se předpokládat, že k vyřazení stanice dojde na základě změně obchodních podmínek. Program byl doposud v základní nabídce operátora.

Z pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B, nemohou klienti Skylinku přijímat žádný program ve 4K rozlišení. Do certifikovaných boxů operátora je přidán podle jeho webu nekódovaný demokanál UHD1 by Astra a německá teleshoppingová stanice QVC 2 UHD. Pro českého diváka je ale přidaná hodnota těchto stanic prakticky nulová. K 31. lednu budou z nabídky vyřazeny také programy Brazzers TV a Reality Kings, oba ve standardním rozlišení. Od dnešního dne jsou naopak v HD kvalitě k dispozici Nova 2 a Prima love.

1. února se v nabídce objeví již avizovaná programová novinka Vixen, technické parametry stanice uvádíme níže:

Astra 3B (23,5 stupně východně), 12090/V, FEC 2/3, SR 29900. norma DVB-S2/8PSK

autor: lukpo
Spustit audio

Související