Operátor Teleko spustil ve zkušebním provozu Zlín, poslední letošní plánovaný DAB+ vysílač

18. prosinec 2019

Rozhlasová síť obsahuje mimo jiné stanice Rádio Samson, Pigy Rádio, Rádio Proglas a DAB plus TOP 40. Ve Zlínském kraji už vysílá na kanálu 12D z Tlusté hory multiplex ČRo DAB+.

Příbramská společnost Teleko digital spustila v uplynulých hodinách ve zkušebním režimu digitální rozhlasové vysílání DAB+ ve Zlíně. Obyvatelé tohoto města tak už mohou na svých přijímačích naladit dva tuzemské multiplexy. Teleko DAB doplňuje programovou nabídku Českého rozhlasu na kanálu 12D stanicemi Rádio Samson, Pigy Rádio, Rádio Proglas a DAB plus TOP 40 na kanálu 11C. Zároveň jde o poslední DAB+ vysílač, který plánovalo Teleko letos zprovoznit.

„Vážení posluchači DAB rozhlasu z okolí Zlína, dnes (v úterý, pozn. red.) jsme započali testovat náš nový vysílač TELEKO DAB multiplexu na Mladcové, kanál 11C. Během několika dní může ještě dojít k vypínání a zapínání,“ uvedl operátor. Český telekomunikační úřad povolil Teleku vysílat ve Zlíně výkonem 500 Wattů. Využití kanálu 11C je poměrně překvapivé, protože na stejné frekvenci vysílá i rozhlasová síť City MUXII Wien z rakouské metropole. Po spuštění Mladcové je pochopitelně její příjem znemožněn.

Předpokládané pokrytí signálem DAB+ pro vysílač Zlín - Mladcová na kanálu 11C
autor: lukpo
Spustit audio

Související