Zlín se dočká dalšího DAB+ multiplexu, nový vysílač tu bude mít operátor Teleko

11. listopad 2019

Rozhlasová síť bude svůj signál směřovat zejména do západních a severních směrů, naopak díky použitému kanálu dojde k silnému potlačení signálu směrem do Rakouska.

Východomoravský Zlín se dočká signálu další tuzemské rozhlasové sítě. Po multiplexu ČRo DAB+ sem chystá expanzi i příbramská společnost Teleko digital. V databázi Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) se v uplynulých dnech objevil kmitočtový příděl pro lokalitu Zlín – Mladcová. Tomáš Řapek, jednatel společnosti Teleko digital, portálu Digitální rádio potvrdil, že připravovaný vysílač bude provozovat právě tento operátor.

Multiplex Teleka ve Zlíně bude fungovat na kanálu 11C s výkonem 500 Wattů. Jak uvedl na sociální síti Facebook spolupracovník naší redakce Karel Mikuláštík, vyzařovací diagram bude směřovat zejména na západ až sever, naopak velké potlačení lze předpokládat zejména na jih. Nejde o žádné překvapení, protože na kanálu 11C vysílá také rakouský multiplex CityMUX II Wien. Případný dálkový příjem sítě tak tímto pochopitelně skončí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související