Operátory čeká souboj o nové DVB-T2 sítě, v Česku by díky nim mohla odstartovat placená pozemní televize

23. říjen 2020

Na trhu existuje několik subjektů, které se zajímají o možnost spuštění placené terestrické nabídky. Dlouhodobě jeví zájem o takový model provozovatel televize Skylink, kterým je nově francouzská skupina Canal+.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) chystá na příští rok dražbu kmitočtů pro další dvě připravované sítě ve standardu DVB-T2, jednu celoplošnou a druhou regionalizovatelnou. Podle dnešního vydání deníku Hospodářské noviny by se tak mohlo stát v první polovině příštího roku. Jedna ze sítí měla původně připadnout Českým Radiokomunikacím, regulátor však nakonec připravuje aukci kmitočtů pro oba multiplexy a chce je nabídnout k prodeji. V současné době fungují v České republice čtyři celoplošné DVB-T2 sítě.

Podle informací našeho portálu existuje na trhu hned několik subjektů, které by rády využily start těchto sítí ke spuštění celoplošné placené televize. Je to ostatně model, který může posunout terestrické vysílání u nás opět kupředu. Subjektů, které by byly schopny zaplatit nákladné šíření v neplaceném modelu, je na trhu minimum. Dlouhodobě jeví zájem o placenou nabídku majitel televize Skylink, francouzská skupina Canal+, přímo se nabízí i využití aktivit společnosti PPF, která vlastní operátora O2 a nově i celou skupinu CME.

autor: lukpo
Spustit audio

Související