Opolský DAB+ multiplex opustilo Radio Rekord

19. duben 2023

V uplynulých týdnech došlo k programové změně DAB+ multiplexu pro polské město Opolí. Rozhlasovou síť opustila komerční stanice Radio Rekord obhospodařující primárně region Kielce. Spolu s Opolí opustil program i nabídku v městě Lodž, která ovšem svým signálem z pochopitelných důvodů české území nezasahuje.

„Pouhé dva měsíce mohli obyvatelé Lodže a Opolí poslouchat rádio Rekord z Kielců. Stanice byla v experimentálních DAB+ multiplexech PSN Infrastruktura přítomna od 30. prosince loňského roku. Ze seznamu programů zmizela na přelomu února a března letošního roku. V současné době má tedy testovací MUX v Lodži deset stanic a v Opolí osm,“ informoval v polovině března oborový web RadioPolska.

Opolský experimentální DAB+ multiplex je možné přijímat i na území České republiky, jeho zásah je však výrazně nižší, než tomu bylo v minulosti. Společnost PSN Infrastruktura šířil dříve tuto síť ze dvou vysílačů na kanálu 11C, které umožňovaly při zlepšených podmínkách zachycení sítě s venkovní anténou až na území Prahy. Dnes je tento multiplex provozován pouze z kóty Opole – Komin ECO s výkonem 1 kW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související