Komerční DAB+ multiplex v polském městě Opolí přerušil vysílání

3. červen 2022

V úterý 31. května bylo přerušeno vysílání komerční sítě společnosti PSN Infrastruktura v polském městě Opolí, která fungovala na kanálu 10C. Důvodem k tomuto bylo vypršení oprávnění pro distribuci signálu. Operátor již požádal o vydání nové žádosti, ale prozatím ji neobdržel. DAB+ multiplex měl velký zásah i na české území.

Komerční síť společnosti PSN Infrastruktura identifikující se v poslední fázi experimentu jako PSN Test obsahovala dvanáct stanic a byla zajímavým rozšířením programové nabídky. Majitelé DAB+ rádií na našem území, kteří byli v dosahu jednoho ze dvou vysílačů v regionu Opolí, mohli ocenit zejména výběr tanečních stanic jako Radio Nuta, Disco Radio apod. Na ukončení experimentu upozornil ve čtvrtek 2. června portál RadioPolska.

V DAB+ multiplexu byly dále k dispozici stanice Radio DOXA, Radio Park, Muzyczne Radio, Wasze Radio FM, Twoja Polska Stacja, Radio Jasna Góra, Radio Profeto, Radio Imperium, Mega Radio a Radio Bezpieczna Podróż. Rozhlasovou síť se podařilo několikrát úspěšně zachytit i dále od regionu Opolí, a to dokonce přímo i na území Prahy, pochopitelně s venkovní anténou pro III. pásmo, a to za zlepšených příjmových podmínek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související