Opolský DAB+ multiplex PSN Test aktuálně s dvanácti stanicemi

22. listopad 2021

Polská rozhlasová síť operátor PSN Infrastruktura šířená z DAB+ vysílač pro město Opolí obsahuje po poslední programové změně dvanáct stanic. Nejnovějším přírůstkem je Radio Bezpieczna Podróż, která je v nabídce k dispozici od poloviny října.

Radio Bezpieczna Podróż, neboli Bezpečná cesta, se charakterizuje jako čistě digitální program vytvořený s cílem nabídnout lidem se zdravotním postižením spojení s běžným životem, těmi, kteří jsou ochotni takto handicapovaným obyvatelům Polska pomoci. Provozovatelem programu je nadace Emanio Arcus. Kromě internetu je DAB+ jeho jediným distribučním prostředkem již využívaným ve Varšavě, Gdaňsku nebo třeba Vratislavi.

Tematický okruh sám sebe charakterizuje jako sociální rádio. „Jako vzdělávací, informační a preventivní médium realizujeme aktivity, které jsou velkou příležitostí ke zlepšení podmínek životního prostředí osob se zdravotním postižením a také ke snížení vzniku získaného postižení, popisuje smysl projektu jeho provozovatel a doplňuje: „Jsme to my, kteří (…) chceme, aby život každého člověka byl bezpečnou cestou světem.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související