Ostravská televize Polar přešla na DVB-T2, láká na lepší obraz i červené tlačítko HbbTV

30. září 2020

Multiplex 24, jehož je TV Polar součástí, odstartoval právě dnes jako poslední v Moravskoslezském kraji. Diváci, kteří mají televizor připojený k internetu, mohou na platformě HbbTV sledovat i doplňkový kanál Polar 2.

Přechod celoplošných sítí na pozemní vysílání DVB-T2 se nedotýká pouze plnoformátových stanic nebo jejich tematických klonů, ale také některých regionálních programů. Nejinak je tomu i v případě ostravské TV Polar. Ta v tiskové zprávě publikované na portálu Opava-city.cz upozorňuje na dostupnost signálu ve vyšší obrazové kvalitě HD nebo virtuální červené tlačítko, technologii HbbTV, díky níž mají diváci možnost sledovat i doplňkový kanál Polar 2.

HbbTV portál ostravské televize Polar

Multiplex 24, jehož je TV Polar součástí, odstartoval právě dnes jako poslední v Moravskoslezském kraji. Zpráva je to důležitá například i pro obyvatele Opavska. Polar TV totiž má jako stabilní součást programu Opavský expres. Na webu regionální televize byl již 7. září publikován detailní průvodce, co musí divák udělat pro to, aby si nové vysílání naladil. Multiplex 24 dále obsahuje mimo jiné také stanice Šlágr TV, Prima Comedy Central nebo JOJ family.

autor: lukpo
Spustit audio

Související