Placená pozemní nabídka Freenet TV splnila cíl, na konci roku 2018 překonala hranici milionu klientů

25. březen 2019

V rámci placené pozemní televize mají možnost diváci v Německu sledovat například privátní kanály mediálních skupin RTL a ProSiebenSat.1 ve Full HD rozlišení.

Placená pozemní nabídka Freenet TV, která je postavena výhradně na německých privátních stanicích ve vysokém rozlišení (HDTV), překročila hranici jednoho milionu zákazníků a splnila tak cíl, jenž si její zástupci stanovili v rámci interních plánů. Z hospodářských výsledků, které publikoval portál Boerse.de se tato hodnota dostala konkrétně na 1,014 milionu klientů, což znamená nárůst základny předplatitelů o přibližně dvanáct procent.

Pozemní vysílání označované zkratkou DTT (Dgital Terrestrial Television) má v současné době v Německu okolo deseti procent populace. Zatímco komerční stanice se rozhodly pro placený model, který zastřešuje společnost Media Broadcast v rámci své platformy Freenet TV, veřejnoprávní kanály jsou k dispozici volně a dostupné prakticky celoplošně. V Německu dominuje příjem satelitní televize, který preferuje okolo 46 % domácností.

autor: lukpo
Spustit audio

Související