Placená televize HBO chystá v USA změny svých streamingových služeb, videotéka HBO GO skončí

15. červen 2020

České republiky se tato změna nijak nedotkne, protože plánované kroky souvisí se spuštěním nové služby HBO Max. Provozování tří streamingových služeb na jednom trhu nedává pro HBO dlouhodobě smysl.

Placená televize HBO chystá v následujících týdnech několik změn souvisejících s jeho streamingovými službami. Novinky se budou týkat výhradně amerického trhu a souvisejí se spuštěním nové služby HBO Max, která je určena výhradně pro tamní diváky. Jak informoval portál The Wrap, společnost WarnerMedia se rozhodla k 31. červenci vypnout službu HBO GO. Aktuálně totiž provozuje pro americké diváky tři služby, což v dlouhodobém horizontu nedává obchodní smysl. Zároveň dojde k přejmenování HBO Now na pouhé HBO.

„Ve chvíli, kdy byla spuštěna služba HBO Max a je k dispozici širokému publiku, můžeme provést některé významné změny v naší nabídce aplikací pro USA. V rámci tohoto plánu, ukončíme ve Spojených státech službu HBO GO. Naší strategií je vypnout aplikaci z primárních platforem k 31. červenci 2020,“ uvedla v oficiálním prohlášení společnost WarnerMedia, mateřská společnost HBO. Společnost HBO Europe nabízí na českém trhu pouze právě službu HBO GO. Zájemci ji mohou získat jak u operátorů, tak i samostatně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související