Placená televize HBO odhalila programové plány pro rok 2020, detaily o nové službě tají

16. prosinec 2019

Na obrazovky a do placených služeb HBO GO a HBO OD se dostanou novinky s Nicole Kidmanovou a Hugh Grantem, dokumentární série McMillions o obřím finančním podvodu ve Spojenýchstátech produkovaná Markem Wahlbergem nebo pokračování seriálů Na mušce, Příběh služebnice a Euforie. Z filmových premiér divákům neunikne Zrodila se hvězda, Rocketman nebo dětský Kouzelný mrak.

Zástupci společnosti HBO Europe dnes na neformálním setkání s novináři odhalili plány pro rok 2020. Akce pořádána v poklidném duchu se soustředila zejména na program, okrajově ovšem byly zmíněné i některé novinky v oblasti nelineárního vysílání a strategie uvádění titulů do videoték HBO GO a HBO OD. V oblasti filmových titulů si HBO zachovává smlouvy se společnostmi a studii Paramount Pictures, Walt Disney, WarnerMedia a Sony Pictures Entertainment. Další spolupráci se značkou Disney pochopitelně začíná ovlivňovat připravovaná streamingová služba, která bez konkrétního data dorazí i do Česka.

Výraznou roli na HBO i v jeho videotékách HBO GO a HBO OD bude hrát seriálová produkce. HBO plánuje veškeré své seriály uvádět jako simulcasty, tedy v jednu chvíli jejich premiéru jak ve Spojených státech, tak i v České republice/na Slovensku. Seriály třetích stran se naopak budou nadále objevovat nejprve v HBO GO a HBO OD, až poté ve vysílání HBO. Mluvčí HBO Pavla Brožková zmínila v tomto směru například Nového papeže, volné pokračovaní seriálu Mladý papež, jehož první díl bude dokonce na HBO GO uveden v Česku dříve než v USA.

Z novinkových projektů je připravena například minisérie The Outsider, která vzniká na motivy románu Stephena Kinga. Zástupci HBO ji přirovnávají k první řadě Temného případu. Dokumentární série McMilllions produkovaná hercem Markem Wahlbergem zmapuje obrovskou finanční kauzu, která způsobila ve Spojených státech velkou mediální pozornost. Nebude chybět ani Spiknutí proti Americe zasazené do čtyřicátých let minulého století a mapující dění ve Spojených státech, které se přidaly na stranu Německa. Divák bude vše sledovat z pohledu židovské rodiny.

Jedním z hlavních lákadel příštího roku je minisérie The Undoing. Nicole Kidmanová, která je zároveň výkonnou producentkou, se vrací ke spolupráci s placenou televizí HBO po úspěchu hvězdného seriálu Sedmilhářky. V nové minisérii ji bude sekundovat britský herec Hugh Grant. Zápletka je postavena na tom, že Grant hraje manžela vedoucího dvojí život, aniž by o tom jeho životní partnerka věděla. Vše se dostane na povrch až ve chvíli, kdy manžel beze stopy zmizí. Mezi atraktivními tituly zmínili zástupci HBO i mysteriózní drama The Third Day (produkce se Sky) nebo seriál I Know This Much is True, hlavní role Mark Ruffalo.

V delším časovém výhledu, konkrétně na rok 2021, je plánováno uvedení nového detektivního seriálu Mare of Easttown v hlavní roli s Kate Winsletovou, který by mohl připomínat Vraždy v Midsomeru. Ani Winsletová není pro HBO nováčkem, v roce 2011 už s ním točila dramatickou sérii Mildred Piercová. S novými sezónami se vrátí mimo jiné Zelený servis, Geniální přítelkyně, Protiúder, John Oliver: Co týden dal a vzal, Westworld zasazený tentokrát do nacistické Itálie, Gentleman Jack, Nesvá nebo Eufórie. Pokračují také Los Espookys, Barry, Jeho temné esence nebo The Righteous Gemstones

Na obrazovku a do videoték HBO se dostanou i nové seriály třetích stran – Fosse/Verdon, What We Do in The Shadows, Mayans (spin off The Sons of Anarchy) – vše FOX; Nula nula nula (Studio Canal) a Gangy Londýna (Cinemax). S dalšími řadami se vrací akviziční tituly, mimo jiné The Pier, Babylon Berlin, K smíchu, Roswell, Miracle Workers, V zajetí kouzel a Taková moderní rodinka. Dále pokračují seriály Prolhaní, Bude líp, Miliardy, Dobrý boj, Černé pondělí, Na mušce, Věřte mi, Siréna, Město na kopci, Condor, Drápy, Sněží, Manifest, Španělská princezna, Šerifská hvězda, Příběh služebnice, Čas čarodejnic nebo Mrtvý bod.

Placená televize HBO odhalila také přehled několika akvizičních filmů, které uvede v průběhu prvních měsíců příštího roku. Diváci se mohou těšit například na tituly, jako jsou Zrodila se hvězda, Aladin, Aquaman, X-men: Dark Phoenix, Na špatné straně, Muži  v černém: Globální hrozba, Rocketman, Stockholm a Kouzelný park. HBO počítá dále v příštím roce ve Spojených státech se spuštěním nové streamingové služby HBO Max, která má spojit dohromady veškerý obsah WarnerMedia Entertainment. Služba se má postupně dostat i do dalších zemí, veškeré detaily ale opět její provozovatel přísně tají.

autor: lukpo

Související