Placená televize Museum začala fungovat v Polsku, partnery hledá i v Česku

9. prosinec 2019

Stanice nabízí pohled na klasické, moderní i současné umění. Zaměřuje se jak na zahraniční galerie, tak i výstavní prostory v dané zemi. Na polský trh vstoupila prostřednictvím placené televize Canal+, která vlastní nově i Skylink.

Minulý týden začala fungovat v sousedním Polsku nová placená stanice Museum, první televizní kanál věnovaný výhradně umění. Podle informací portálu Digitální rádio hledá její provozovatel, společnost Thema vlastněná skupinou Canal+, uplatnění i na dalších trzích, stranou přitom nezůstává ani Česká republika. V Polsku se stala partnerem pro expanzi právě placená televize Canal+, která prostřednictvím satelitní a internetové televize Skylink působí i na našem trhu. Jednání v současné době probíhají s několika partnery, firma je však nechce blíže specifikovat.

Stanice Museum vysílá nejen ve vysokém rozlišení, ale k dispozici je také ve formátu Ultra HD. Právě Museum 4K se stalo součástí Canal+. Stanice nabízí produkci z více než tří desítek zemí a představuje nejen světovou, ale také domácí produkci – klasické, moderní i současné umění. Pro Poláky je důležité, že Museum 4K nabídne i pohled přímo do polských galerií. V Česku probíhá průzkum placeného trhu prostřednictvím společnosti Channels, která společnost Thema na našem trhu zastupuje. Program nabídne i kvízovou show, magazíny nebo zábavné pořady.

autor: lukpo
Spustit audio

Související