Placené kanály Československo a Be2Can končí, jejich obsah se sloučí do Film Europe+

15. duben 2020

Tematický kanál FilmEurope+ bude těžit ze zkušeností s tvorbou československých kanálů, tak i z bohatých zkušeností s filmy evropské kinodistribuce.

Společnost Film Europe, za níž stojí úspěšný slovenský podnikatel Ivan Hronec, se rozhodla pro změnu distribuční strategie u svých placených programů. Film Europe ukončí coby samostatné projekty kanály Československo a Be2Can a od 4. května je nahradí společnou značkou Film Europe+. Nová stanice doplní v portfoliu programů Film Europe, který je na trhu placené televize etablován od roku 2011. Chystanou změnu potvrdil redakci portálu Digitální rádio obchodní ředitel firmy Tomáš Žondra.

Logo nového placeného kanálu Film Europe+

Tematický kanál FilmEurope+ bude těžit ze zkušeností s tvorbou československých kanálů, tak i z bohatých zkušeností s filmy evropské kinodistribuce. Diváci by se měli dočkat vyššího počtu filmů, vše ve vysokém rozlišení a práv i pro nelineární vysílání. V oblasti programové struktury a skladby vysílaných filmů dochází k změně, kde v programových blocích bude představována filmová tvorba Československa i celé Evropy. Operátoři mohou program nabírat ze satelitu Astra nebo Sitelu Bratislava.

autor: lukpo
Spustit audio

Související