Po Cartoon Network a Boomerangu přijde do Evropy dětská televize Cartoonito

10. únor 2022

Společnost TimeWarner připravuje rozšíření distribuce dětského kanálu Cartoonito do celé Evropy. Stanice je určena předškolním dětem a vlastník kanálu HBO a videotéky HBO Max tímto krokem posílí svou pozici u nejmenších diváků. Cartoonito už funguje jako samostatný kanál například ve Velké Británii.

Zpráva, kterou publikoval například portál Broadband TV News, hovoří prozatím bez konkrétních detailů o expanzi programy do regionu Evropa, Blízký východ a Asie (EMEA). Na českém trhu už v této kategorii fungují například Baby TV, Nick Jr. nebo slovenský projekt Lala TV. Cartoonito už se do některých evropských zemí dostalo například jako dětský blok. Jeho obsah je k dispozici v severských regionech také ve videotéce HBO Max.

„Zavedením značky Cartoonito pro oblast EMEA budujeme globální přítomnost značky a znovu potvrzujeme náš závazek vůči našemu předškolnímu publiku. Se skutečně vzdělávací filozofií v srdci značka nabízí bezpečný prostor, kde mohou předškoláci být sami sebou v celé své kráse. Jsme nadšeni, že můžeme nové generaci dětí a jejich rodičů představit rozmanité, autentické a poutavé vyprávění Cartoonito,“ uvedla za WarerMedia senior viceprezidentka Vanessa Brookmanová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související