Po definitivním přechodu celoplošných sítí na DVB-T2 by měly v Praze zůstat tři regionální multiplexy

13. květen 2020

Pokračovat by mohla díky postoji regulátora Regionální síť 4 se stanicemi Praha TV, Rádio Dechovka a Český Impuls i Regionální síť 12 Českých Radiokomunikací nebo Regionální síť 6 šířící lokální televizi TV13.

Ze stávající nabídky regionálních DVB-T multiplexů by měly v Praze zůstat tři. Vyplývá to z informací, které zveřejnil v úterý Televizníweb.cz sponzorovaný Českými Radiokomunikacemi a provozovaný PR agenturou TAKTIQ Communications. Portál se odvolává na dokument Českého telekomunikačního úřadu, který je návrhem na aktualizaci Plánů využití kmitočtového spektra. Tyto multiplexy by mohly fungovat i po roce 2020, ve kterém mají ostatní regionální sítě skončit.

Dobrou zprávou by bylo pokračování multiplexů tohoto typu zejména pro provozovatele Regionální sítě 4, společnost Prague Digital TV. Ta signálem na kanálu 46 pokrývá nejen hlavní město, ale i významnou část středních Čech. Její služby však v tuto chvíli využívá pouze Praha TV, Rádio Dechovka a Český Impuls. Pokračovat by mohla také Regionální síť 12 Českých Radiokomunikací a Regionální síť 6 z Butovic, která je však na kanálu 21 zachytitelná na řadě míst Prahy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související