Po indických silnicích už jezdí téměř milion vozů s tunerem pro digitální rozhlas

13. červen 2018

Tahounem technologie DRM na tamním trhu je zejména vysílatel All India Radio, který aktuálně provozuje téměř čtyři desítky výkonných DRM vysílačů po celé zemi.

V Indii se v současné době pohybuje na silnicích už téměř jeden milion vozů, který je schopen přijímat digitální rozhlas ve standardu DRM, tedy v AM rozsazích (krátké, střední a dlouhé vlny). Na svém webu o tom informovala organizace DRM. Na konci roku 2017 byl odhad této cifry okolo půl milionu, v květnu letošního roku tato hodnota překročila hodnotu 800 tisíc. Indie je z pohledu DRM rádia aktuálně nejperspektivnější trh.

Tahounem digitálního rozhlasu na tamním trhu je zejména vysílatel All India Radio, který aktuálně provozuje téměř čtyři desítky výkonných DRM vysílačů po celé zemi. Podle odhadů může signál této technologie přijímat okolo šesti set milionů obyvatel. Vedoucí pozici automobilového průmyslu mají společnou jak digitální rozhlas DRM, tak i DAB+, což je technologie, kterou si pro náhradu analogového pásma VKV zvolily zejména evropské země. Růst ve srovnání s ostatními zeměmi, kde DRM funguje, označuje organizace za velkolepý.

autor: lukpo
Spustit audio

Související