Po necelých dvou letech končí digitální rozhlasová stanice Hlas Prahy

27. září 2022

Provozovatel metropolitní stanice Praha TV se rozhodl se závěrem září ukončit vysílání svého rozhlasového projektu Hlas Prahy. Od soboty 1. října už stanice nebude k dispozici v multiplexu COLOR DAB+ ani na internetu. Portálu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdil generální ředitel Praha TV Přemysl Svora.

Jako hlavní důvod pro ukončení projektu, který měl být snahou o provázání metropolitní televize a rádia, vidí Svora neúspěšné pokusy o členství v Asociaci provozovatelů soukromého vysílání. Z toho následně vyplývá nemožnost měřit poslechovost Hlasu Prahy oficiální cestou, prostřednictvím Radioprojektu, kdy by stanice měla k dispozici čísla pro případně zájemce z řad inzerentů. Kolik lidí poslouchalo rádio online, Svora nesdělil.

Hlas Prahy odstartoval v druhé polovině ledna loňského roku, od počátku však nevyužíval stávajícího rozhlasového multiplexu. Digitální rádio bylo nejprve součástí programových nabídek operátorů RTI cz a Teleko digital, jejichž pokrytí však přinášelo provozovateli výrazně větší zásah, než potřeboval. Z tohoto důvodu se od ledna 2022 oficiálně přesunulo do sítě COLOR DAB+ s vysílači zasahujícími zejména hlavní město a střední Čechy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související